Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Sałatka z selera naciowego i sera pleśniowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupiąca sałatka z zaledwie z 4 składników: selera naciowego, sera pleśniowego, granatu i orzechów włoskich. Zdrowa, pyszna i prosta. Jeśli lubicie nowe smaki - koniecznie wypróbujcie ją!

Sałatka z selera naciowego i sera pleśniowego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka z selera naciowego i sera pleśniowego

 

Sos

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z selera naciowego i sera pleśniowego
Seler naciowy umyć i pokroić w paski, ser pleśniowy w kostkę, a orzechy włoskie grubo posiekać. Wyłuskać ziarenka granatu.

Wszystko wrzucić do salaterki i wymieszać z sosem.

Sos:

W kubku wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, a następnie dodać musztardę, jogurt grecki i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić pieprzem i solą. Sosem polać składniki w salaterce i wymieszać.

Podawać z pieczywem lub tostami.
Sałatka z selera naciowego i sera pleśniowego