Sałatka z serem feta i brokułami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Płatki migdałów smażymy na suchej (bez tłuszczu) teflonowej patelni na złoty kolor. ...

Sałatka z serem feta i brokułami

Składniki:

Sałatka z serem feta i brokułami

 

  • 1 opakowanie mrożonki brokuły HORTEX
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 120 g migdałowych platków
  • 320 g wędzonego kurczaka lub indyka bez kości
  • 320 g sera feta
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • sól
  • pieprz biały świeżo mielony

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z serem feta i brokułami
Przygotowanie brokułów i migdałów:

Płatki migdałów smażymy na suchej (bez tłuszczu) teflonowej patelni na złoty kolor. Musimy uważać aby płatki się nie spaliły dlatego należy cały czas mieszać drewnianą łopatką.

Brokuły HORTEX ( bez rozmrażania) smażymy nie rumieniąc na oliwie z oliwek przez około 5-6 minut. Pod koniec smażenia solimy i posypujemy pieprzem.



Przygotowanie sałatki:

Do szklanej miski przekładamy przestudzone brokuły, do których dodajemy ser feta pokrojony w grubą kostkę oraz kurczaki pokrojone w identyczną kostkę jak ser. Doprawiamy oliwą z oliwek i octem winnym oraz pieprzem. Po delikatnym wymieszaniu posypujemy zrumienionymi płatkami migdałowymi.