czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Sałatka z surimi (Japonia)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Paluszki rozmrozić, pokroić na około 2 cm kawałki. Sałatę lodową porwać palcami

Sałatka z surimi (Japonia)

Składniki:

Sałatka z surimi (Japonia)

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z surimi (Japonia)
Paluszki rozmrozić, pokroić na około 2 cm kawałki. Sałatę lodową porwać palcami (nie kroić nożem!) na dość spore kawałki. Wszystkie składniki wrzucić do miski, skropić sokiem z cytryny. Z jogurtu i majonezu przygotować sos w stosunku 1:1. Dodać go do wymieszanych składników i odstawić na około 10 minut. Do sosu majonezowo-jogurtowego można wcisnąć ząbek czosnku.

Tagi:

beza sałata bezy