Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Sałatka z tuńczyka i jaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tuńczyk ma to do siebie, że można go łączyć niemal ze wszystkim. Spróbujcie mojej propozycjipodania.

Sałatka z tuńczyka i jaj

Składniki:

Sałatka z tuńczyka i jaj

 

  • Składniki (na 6 porcji):

 

  • 2 puszki tuńczyka sałatkowego
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w drobną kostkę
  • 1 zielona papryka, pokrojona w drobną kostkę
  • czarne oliwki (mogą też być zielone – wg. upodobań)
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 2 lub 3 dymki, w plasterkach (lub 1 mała cebula)
  • Oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka i jaj

Chcąc przygotować sałatę z tuńczyka i jaj wyłóż  tuńczyka z puszek i pokrój jajka. Weź dużą miskę i wymieszaj wszystkie pozostałe składniki. Następnie dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, dodaj kilka łyżek oleju. Wszystko dobrze wymieszaj. Mieszankę wyłóż na talerze, dodać kawałki tuńczyka i cząstki jajka,. Podawaj z chrupiącym pieczywem. Chociaż moja wersja jest wykonane z tuńczyka i jaj, można zastąpić powyższe składniki prawie wszystkim, co masz w lodówce. Smacznego!


Tagi:

jajko jajka