Strona główna Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

Sałatki « poprzedni | następny »
motyl87 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 177
Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • 2 małe puszki rozdrobnionego tuńczyka
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • mały słoiczek oliwek nadziewanych papryką
  • 2 pomidory
  • 1 średnia cebula
  • oliwa z oliwek
  • pieprz ziołowy
  • bazylia
  • natka pietruszki

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Oliwki odsączyć i przekroić nożem na pół. Kapustę dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Umyte pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę. Przygotowane warzywa wymieszać z wyłożonym z puszki tuńczykiem. Polać oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem oraz bazylią. Dokładnie wymieszać. Sałatkę posypać umytą i drobno posiekaną natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Caprese z buraczkami Kolorowa jesienna surówka Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Sałatka curry z kurczaka Śledzie z dynią
Sałatka brokułowa z kurczakiem Surówka z brukselki Sałatka grillowa z kurczakiem
Makaronowa sałatka z kurczakiem i fetą Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka środziemnomorska

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane