Strona główna Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym

Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym

Z rybą « poprzedni | następny »
ewelina.mn - Przepis na: Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sałatkę można zabrać ze sobą do pracy. Jest prosta ale bardzo smaczna. Można ją przygotować sobie dzień wcześniej.


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym - SKŁADNIKI:

Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym - PRZYGOTOWANIE:

Ryż brązowy gotujemy w lekko osolonej wodzie, nieco dłużej niż podaje przepis na opakowaniu (według mnie, po przepisowym czasie gotowania ryż jest stanowczo zbyt twardy). Gotowy ryż studzimy. Gdy będzie chłodny, mieszamy go z tuńczykiem, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Zjadamy od razu lub przechowujemy w lodówce. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie
Warstwowa sałatka z brokułem Pasztet jaglano-dyniowy Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Chleb mleczny żytni na zakwasie Mini pizzerinki Gofry z ricottą
Chleb mleczny z ryżem na drożdżach Kompot z antonówki i pigwy Mini naleśniczki z ananasami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane