Strona główna Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym

Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym

Z rybą « poprzedni | następny »
ewelina.mn - Przepis na: Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sałatkę można zabrać ze sobą do pracy. Jest prosta ale bardzo smaczna. Można ją przygotować sobie dzień wcześniej.


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym - SKŁADNIKI:

  • 1 woreczek ryżu brązowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • kilka kawałków papryki konserwowej
  • sól
  • pieprz

Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym - PRZYGOTOWANIE:

Ryż brązowy gotujemy w lekko osolonej wodzie, nieco dłużej niż podaje przepis na opakowaniu (według mnie, po przepisowym czasie gotowania ryż jest stanowczo zbyt twardy). Gotowy ryż studzimy. Gdy będzie chłodny, mieszamy go z tuńczykiem, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Zjadamy od razu lub przechowujemy w lodówce. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z tuńczyka z ryżem brązowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Risotto z cukinią i boczkiem Pasta z bobu i ogórka Roladki brokułowo-kalafiorowe
Pierś z kurczaka z cukinią Muffinki kokosowe z Malibu Makaron z cukinią i bazyliowym sosem
Zupa z cukinii i parówek Sernik z czerwoną porzeczką Gęsie żołądki w sosie cukiniowo-jarmużowym
Danie ze świeżym bobem Sałatka ze świeżego bobu Kakaowe muffinki ze śmietankowym budyniem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane