Strona główna Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Sałatki « poprzedni | następny »
katarzynka455 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 593
zdjęcia: 1 z 1
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Warstwowa sałatka z tuńczykiem...


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem - SKŁADNIKI:

  • tuńczyk w sosie własnym 1,5 puszki
  • marchew 3 sztuki
  • jajka 4 sztuki
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • por 2 sztuki
  • ogórki konserwowe 3 sztuki
  • majonez wg uznania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem - PRZYGOTOWANIE:

Tuńczyka i kukurydzę osączamy z zalewy . Marchew myjemy, gotujemy i studzimy, a następnie kroimy w kostkę. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy.Przekrawamy na połowy. Oddzielamy żółtka i białka kroimy w kostkę. Pora oczyszczamy, myjemy i kroimy w półplasterki. Ogórki kroimy w kostkę. Składniki układamy w misce warstwami: ogórki, część kukurydzy, marchew, majonez, por, tuńczyk, białka, oprószamy solą i pieprzem, na białka wykładamy majonez, zasypujemy rozdrobnionymi żółtkami i resztą kukurydzy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z tuńczykiem i jajkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Caprese z buraczkami Kolorowa jesienna surówka Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Sałatka curry z kurczaka Śledzie z dynią
Sałatka brokułowa z kurczakiem Surówka z brukselki Sałatka grillowa z kurczakiem
Makaronowa sałatka z kurczakiem i fetą Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka środziemnomorska

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane