Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodatkowo rozdrobnić widelcem. Do tuńczyka wsypać

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • mała puszka kukurydzy lub 1/2 dużej
  • kawałek żółtego sera
  • 2 jajka
  • niewielka cebula (najlepiej słodka)
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodatkowo rozdrobnić widelcem. Do tuńczyka wsypać odsączoną kukurydzę, drobno pokrojone, ugotowane na twardo jajka i starty na drobniutkiej tarce żółty ser. Dodać drobno pokrojoną cebulkę i łyżkę majonezu. Wszystko doprawić solą i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca: