Strona główna Sałatka z włoskiej kapusty

Sałatka z włoskiej kapusty

Kapusta, Sałatki « poprzedni | następny »
Persik - Przepis na: Sałatka z włoskiej kapusty offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1125
Sałatka z włoskiej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

tania i łatwa do wykonania nadaje się do każdej potrawy


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z włoskiej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 1 kg włoskiej kapusty
  • 1 l wody
  • 1 łyżeczka soli
  • sok z 1 cytryny
  • po szczypcie soli utartej gałki muszkatołowej i zmielonego czarnego pieprzu
  • 6 łyżek oliwy

Sałatka z włoskiej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

kapustę pokroić na ćwiartki i ugotować w wodzie z solą 30 minut prawie do miękkości jeszcze gorące pokroić na paski szerokie na dwa palce sok cytrynowy wymieszać z solą pieprzem i gałką muszkatołową następnie ubić z oliwą i wymieszać z ciepłą kapustą sałatkę odstawić na 30 minut aby się przegryzła jeśli chcesz to dodaj ugotowane na twardo jajka


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z włoskiej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Gołąbki w panierce Schab pod jarmużową pierzynką Kapuściane rogaliki
Placki z kapusty Kapusta biała z boczniakami i koperkiem Surówka z kapusty pekińskiej Elfi
Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Surówka jesienna z czerwonej kapusty Surówka z kapusty i marchewki z koperkiem
Bigos ze słodkiej kapusty Krokiety z czerwoną kapustą Barowa kapusta według Babci Ani

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane