Sałatka z wołowiną Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować sałatkę z pieczonej wołowiny

Sałatka z wołowiną Asus

Składniki:

Sałatka z wołowiną Asus

 

  • 50 dag. Pieczeni wołowej
  • 15 dag. jabłek
  • 5 dag. selera
  • 2 małe cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sok z małej cytryny
  • Sól, pieprz

 

  • Do sosu

 

  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Ocet winny
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z wołowiną Asus
Na początku zrobić sos. Wszystkie składniki sosu razem ze sobą dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki. Jabłka obrać, oczyścić opłukać i pokroić w średnią równą ,kostkę. Selera umyć, obrać oraz pokroić w zapałkę, Przygotowany seler oraz jabłka przełożyć do miseczki, skropić lekko sokiem z cytryny. Obraną cebulę i czosnek posiekać na bardzo drobno i dodać je do selera z jabłkiem. Mięso pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki doprawić solą, pieprzem i razem wymieszać posypać wierzch sałatki posiekaną na drobno natką pietruszki oraz polać schłodzonym sosem.