szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Sałatka z zupek chińskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Każdy zna wiele wariantów tej sałatki. Próbowałam wielu i ten najbardziej przypadł mi do gustu. Może to nie jest przepis na co dzień, ale kiedy jesteśmy w sytuacji kryzysowej i niespodziewani gości pukają do drzwi może się przydać.

Sałatka z zupek chińskich

Składniki:

Sałatka z zupek chińskich

 

  • 1 zupka chińska ostra o smaku krewetkowym
  • 20 dag. szynki konserwowej
  • 1 por
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 ogórki małosolne lub kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z zupek chińskich
Makaron z zupki chińskiej pokruszyć i wymieszać z przyprawami z paczki. Zalać do wysokości makaronu, aby napęczniał. Następnie wystudzić.

Ogórki i szynkę pokroić w drobną kostkę, kukurydzę dobrze osączyć na sitku. Pora umyć i pokroić w pół plastry, a następnie sparzyć wrzątkiem i wystudzić.

Dobrze odcisnąć z niego wodę. Wszystkie składniki połączyć z makaronem. Wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem na pikantnie.

Schłodzić w lodówce.  

Tagi:

sałatka