Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka to to doskonałe danie na spotkania ze znajomymi. Efektowna i smaczna, nie wymaga wiele pracy.

Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą

Składniki:

Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 opakowania suszonej żurawiny
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • suszona bazylia do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Następnie dodajemy do niej odcedzoną z zalewy i opłukaną w zimnej wodzie czerwoną fasolę. Dodajemy obrane i oczyszczone jabłko pokrojone w niedużą kostkę. Następnie do składników dodajemy odcedzoną kukurydzę z puszki.

Składniki posypujemy przeciętą na pół suszoną żurawiną. Doprawiamy solą i pieprzem, a także suszoną bazylią i majonezem. Składniki dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.