Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka ze szparagów i groszku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szparagi odcedzić, starannie osączyć i pokroić na 3 centymetrowe kawałki. Groszek i

Sałatka ze szparagów i groszku

Składniki:

Sałatka ze szparagów i groszku

 

  • duża puszka szparagów
  • mała puszka groszku
  • puszka kiełków sojowych
  • pęczek natki pietruszki
  • pół szklanki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka soku z cytryny
  • cukier
  • biały pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka ze szparagów i groszku
Szparagi odcedzić, starannie osączyć i pokroić na 3 centymetrowe kawałki. Groszek i kiełki odcedzić i osączyć. Natkę posiekać. Przyrządzić sos z majonezu, jogurtu i soku z cytryny, wymieszać z warzywami. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą, wymieszać z warzywami. Sałatka jest znakomitym dodatkiem do jaj na twardo, wędlin i zimnych mięs.