Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Sałatka zielono-turkusowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna sałatka z turkusowym serem

Sałatka zielono-turkusowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka zielono-turkusowa

 

  • Na 2 porcje
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 1 duża garść rukoli
  • 1 jabłko
  • 60 g sera Lazur Turkusowy
  • 1 garść winogron zielonych
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki białego balsamico
  • 0,5 łyżeczki musztardy
  • Sól
  • Pieprz kolorowy
  • Szczypta cukru

 

Sposób przygotowania:

Sałatka zielono-turkusowa
Sałaty umyć i porwać na kawałki. Rozłożyć na dwóch talerzach. Ser pokroić w trójkąty, ułożyć na sałacie. Winogrona umyć, przekroić na pół i usunąć pestki, jeśli są. Jabłko obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Owoce rozłożyć na talerzach. Przygotować sos: oliwę wymieszać dokładnie z balsamico i musztardą, doprawić solą i szczyptą cukru. Polać sałatkę tuż przed podaniem, posypać świeżo mielonym pieprzem.
Sałatka zielono-turkusowa
Sałaty umyć i porwać na kawałki. Rozłożyć na dwóch talerzach. Ser pokroić w trójkąty, ułożyć na sałacie.
Sałatka zielono-turkusowa
Winogrona umyć, przekroić na pół i usunąć pestki, jeśli są. Jabłko obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Owoce rozłożyć na talerzach.