czerwona papryczka

czerwona papryczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Sałatka ziemniaczana

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, nieco ostudzić i obrać

Sałatka ziemniaczana

Składniki:

Sałatka ziemniaczana

 

  • 800 g ziemniaków
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka kaparów
  • natka kopru włoskiego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ziemniaczana
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, nieco ostudzić i obrać. Pokroić w plastry. Cebulę posiekać dość drobno, dodać do ziemniaków. Marynowane kapary odcedzić, natkę kopru włoskiego posiekać. Wszystko dodać do ziemniaków. Wlać oliwę, ocet z czerwonego wina, doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Pozostawić na pewien czas do "przegryzienia się".