bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Sałatka żółto-zielona

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

to moja ulubiona wersja na sałatkę zamiast kolacji:)

Sałatka żółto-zielona

Składniki:

Sałatka żółto-zielona

 

  • tuńczyk w kawałkach w oliwie
  • biała częśc cebuli dymki
  • kapusta pekińska
  • kapary
  • konserwowe patisony
  • jajko ugotowane na twardo
  • papryka zielona
  • ser żółty starty,
  • świeza natka pietruszki
  • limonki, suszonego koperku, pieprzu, czosnku i ewentualnie takich ziól jakie lubimy lub mamy pod reka

Sposób przygotowania:

Sałatka żółto-zielona
Na dno miski kładziemy pokrojona kapuste, na to tuńczyka, papryke w kostkę, kapary, patisony pokrojone w ćwiartki lub połowki, jajko w ćwiartki, ser zolty starty, natka i sos.