wi1988

wi1988

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Salceson biały

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Dla męszczyzn przede wszyskim to co lubią najbardziej salceson

Salceson biały

Składniki:

Salceson biały

 

  • 1 głowa wieprzowa
  • 4 nóżki wieprzowe
  • 2 i 1/2 kg skrawków mięsa
  • skórek wieprzowych, serc i podgardla
  • 12 dag soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 15 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście raurowe
  • osłonka z pęcherza wołowego
  • wieprzowego lub wieprzowego żąłądka

Sposób przygotowania:

Salceson biały
Do dużego garnka wlać wode, dodać sól liść laurowy i ziele angielskie. Gdy woda się zagotuje włożyć głowę i wszystkie składniki mięsne, gotować razem na wolnym ogniu, aż wszystko będzie półmiękkie. Wyjąć głowę, nóżki oraz skrawki męsa. Odzielić meso od kości i pokroić w dużą kostkę, dodać pieprz i wyrobic masę, dolewając stopniowo wywar tak żeby masa była średnio gęsta. Na koniec napełnic nią osłonki żołądka lub pęcherza i zaszyć szpagatem. Wrzućić do wrzątku i gotować około godziny.

Tagi:

mięso