kluska

kluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 135]

„Salceson” z gruszkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

bardzo aromatyczne ciasto

„Salceson” z gruszkami

Składniki:

„Salceson” z gruszkami

 

  • składniki na blachę 25x36 cm

 

 

Sposób przygotowania:

„Salceson” z gruszkami
Olej utrzeć z cukrem, wbijać po jednym jajku. Następnie dodać mąkę, później kakao, sodę, skórkę pomarańczową. Na samym końcu dodać gruszki pokrojone w kostkę.
Wszystko wymieszać łyżką.
Piec w temperaturze 160 stopni ok. 50 minut – sprawdzać patyczkiem.
Nie podaję ilości gruszek potrzebnych do upieczenia ciasta, ponieważ można dodać tyle ile kto lubi. Ja zawsze dodaję sporo owoców.
smacznego :)