Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Salsatka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

nie sałatka... nie sos...nie salsa... może salsatka? :-)))

Salsatka

Składniki:

Salsatka

 

  • 2-3 dojrzałe, ale twarde pomidory
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 ząbki kiszonego czosnku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 czubata łyżka posiekanego cienkiego szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • do smaku: sól, pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Salsatka
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę. Ogórki, czosnek i cebulkę także pokroić w drobną kostkę. Dodać szczypiorek, oliwę, doprawić solą i pieprzem. Taka prosta salsatka jest świetnym dodatkiem np. do placków ziemniaczanych.

Tagi:

salsatka