marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

sandacz faszerowany pasztecikiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

sandacz faszerowany pasztecikiem na półsłodko

sandacz faszerowany pasztecikiem

Składniki:

sandacz faszerowany pasztecikiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

sandacz faszerowany pasztecikiem
Cebulę siekamy, dodajemy pieprz i sól. Mieszamy, nacieramy nią sandacza również od wewnątrz. Zawijamy rybę w folię i zostawiamy. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie: bułkę namaczamy w mleku, odsączamy, mielimy, dodajemy paszteciki, mieszamy razem z migdałami, orzechami, żółtkiem, koperkiem i sokiem z cytryny. Przyprawiamy pieprzem, solą. Rybę napełniamy farszem i zaszywamy. Wywar rybny wlewamy do naczynia, sandacza układamy na durszlaku, zanurzając go w wywarze i pod przykryciem dusimy około kwadransa.