sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Sandacz pieczony w folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo prosty przepis na smaczną rybę.

Sandacz pieczony w folii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sandacz pieczony w folii

 

 

Sposób przygotowania:

Sandacz pieczony w folii
Sandacza dokładnie myjemy, filetujemy i kroimy na mniejsze porcje. Cytrynę myjemy i kroimy w plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Każdy kawałek ryby kładziemy na folii, posypujemy Vegetą, okładamy cytryną, czosnkiem i masłem. Dokładnie zawijamy i pieczemy około 30 minut w temp 180 stopni C. Smacznego
Sandacz pieczony w folii
Cytrynę dokładnie myjemy i kroimy w plasterki.
Sandacz pieczony w folii
Sandacza myjemy, filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Sandacz pieczony w folii
Każdy kawałek ryby kładziemy na folii, posypujemy Vegetą, okładamy cytryną, czosnkiem i masłem.
Sandacz pieczony w folii
Dokładnie zawijamy sandacza i pieczemy .