Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sandacz pieczony z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niskokaloryczny, upieczony w folii aluminiowej sandacz zaspokoi apetyt nawet największego smakosza ryb.

Sandacz pieczony z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sandacz pieczony z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Sandacz pieczony z pieczarkami
Sandacza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć oliwą oraz przyprawą kucharek i pieprzem. Pieczarki obrać i posiekać. Część ułożyć na folii aluminiowej, oprószyć przyprawami, przykryć rybą. Wierzch ryby przykryć resztą pieczarek oraz plastrami cebuli i ponownie oprószyć przyprawami. Szczelnie zawinąć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę. Na 15-20 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, aby ryby się zrumieniła. Po upieczeniu niezwłocznie podawać.
Sandacz pieczony z pieczarkami
Folię wyłożyć pieczarkami a potem przykryć rybą.
Sandacz pieczony z pieczarkami
rybę przykryć resztą pieczarek i plastrami cebuli.
Sandacz pieczony z pieczarkami
ZZawinąć w folię i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Sandacz pieczony z pieczarkami
Przed końcem pieczenia folię rozciąć aby ryba się zrumieniła.