Strona główna Sandacz w śmietanie

Sandacz w śmietanie

Natala1210 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Sandacz w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Dzieci nie przepadają za karpiem, wolą filety i to jeden ze sposobów ich przyrządzania.


trudność: łatwe
czas:

Sandacz w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 1kg.filetów z sandacza,
  • 600ml.śmietany 36%,
  • 30dag.pieczarek,
  • 2 cebule,
  • koperek,
  • olej,
  • mąka,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól i pieprz

Sandacz w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokroić w piórka,pieczarki pokroić w plasterki,podsmażyć w głębokiej patelni na niewielkiej ilości oleju,zalać wszystko śmietaną i gotować na małym ogniu 15min.Filety z sandacza pokroić na niewielkie kawałki,oprószyć solą i pieprzem,obficie skropić cytryną,oprószyć mąką.obsmażyć na rozgrzanym oleju po 1 min.z każdej strony.Przełożyć rybę do żaroodpornego naczynia,zalać pieczarkami w śmietanie,posypać posiekanym koperkiem,skropić sokiem cytrynowym i zapiekać ok.20min.w 180"C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sandacz w śmietanie (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69
offline

2009-12-15 09:17
Lubie bardzo ryby i ten przepis dodaje do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Placuszki kurkowo-brokułowe Pularda ze smardzami Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli
Ryżowo-grzybowy placek na zimno Dyniowe naleśniki Eli z grzybami leśnymi Pierogi z kapustą i grzybami
Maślana zupa pieczarkowo-kurkowa z makaronem Marynowane kurki Pierogi z burakami i grzybami
Pierogi z kurkami i kapustą Pasztet z ciecierzycy, grzybów i pieczonej dyni Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane