Strona główna Sandacz w śmietanie

Sandacz w śmietanie

Natala1210 - Przepis na: Sandacz w śmietanie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Sandacz w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Dzieci nie przepadają za karpiem, wolą filety i to jeden ze sposobów ich przyrządzania.


trudność: łatwe
czas:

Sandacz w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 1kg.filetów z sandacza,
  • 600ml.śmietany 36%,
  • 30dag.pieczarek,
  • 2 cebule,
  • koperek,
  • olej,
  • mąka,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól i pieprz

Sandacz w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokroić w piórka,pieczarki pokroić w plasterki,podsmażyć w głębokiej patelni na niewielkiej ilości oleju,zalać wszystko śmietaną i gotować na małym ogniu 15min.Filety z sandacza pokroić na niewielkie kawałki,oprószyć solą i pieprzem,obficie skropić cytryną,oprószyć mąką.obsmażyć na rozgrzanym oleju po 1 min.z każdej strony.Przełożyć rybę do żaroodpornego naczynia,zalać pieczarkami w śmietanie,posypać posiekanym koperkiem,skropić sokiem cytrynowym i zapiekać ok.20min.w 180"C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sandacz w śmietanie (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69
offline

2009-12-15 09:17
Lubie bardzo ryby i ten przepis dodaje do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Drożdżowe bułeczki z maślakami Pierś zapiekana pod beszamelem z leśnymi grzybami Grzyby w śmietanie
Karkówka w sosie grzybowym Kotleciki z pieczarkami i wędliną Sos grzybowy - kurkowy
Gołąbki pieczone w pomidorach Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami Sos pieczarkowy na masełku
Kapusta na ciepło z pieczarkami Sól morska grzybowa Kasza jaglana z białą kiełbasą i pieczarkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane