Strona główna Sandacz w śmietanie

Sandacz w śmietanie

Natala1210 - Przepis na: Sandacz w śmietanie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Sandacz w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Dzieci nie przepadają za karpiem, wolą filety i to jeden ze sposobów ich przyrządzania.


trudność: łatwe
czas:

Sandacz w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 1kg.filetów z sandacza,
  • 600ml.śmietany 36%,
  • 30dag.pieczarek,
  • 2 cebule,
  • koperek,
  • olej,
  • mąka,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól i pieprz

Sandacz w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokroić w piórka,pieczarki pokroić w plasterki,podsmażyć w głębokiej patelni na niewielkiej ilości oleju,zalać wszystko śmietaną i gotować na małym ogniu 15min.Filety z sandacza pokroić na niewielkie kawałki,oprószyć solą i pieprzem,obficie skropić cytryną,oprószyć mąką.obsmażyć na rozgrzanym oleju po 1 min.z każdej strony.Przełożyć rybę do żaroodpornego naczynia,zalać pieczarkami w śmietanie,posypać posiekanym koperkiem,skropić sokiem cytrynowym i zapiekać ok.20min.w 180"C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sandacz w śmietanie (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69
offline

2009-12-15 09:17
Lubie bardzo ryby i ten przepis dodaje do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Zupa kurkowa z makaronem Risotto pełne jesieni Pizza z aromatycznymi kurkami
Sos grzybowo-śmietanowy Zupa ze świeżymi opieńkami Sos ze świeżych podgrzybków
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami Gulasz z grzybami Sałatka z boczniakami i jajkiem
Sałatka z boczniakami i kalafiorem Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane