Strona główna Sandacz w śmietanie

Sandacz w śmietanie

Natala1210 - autor przepisu Sandacz w śmietanie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Sandacz w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Dzieci nie przepadają za karpiem, wolą filety i to jeden ze sposobów ich przyrządzania.


trudność: łatwe
czas:

Sandacz w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 1kg.filetów z sandacza,
  • 600ml.śmietany 36%,
  • 30dag.pieczarek,
  • 2 cebule,
  • koperek,
  • olej,
  • mąka,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól i pieprz

Sandacz w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokroić w piórka,pieczarki pokroić w plasterki,podsmażyć w głębokiej patelni na niewielkiej ilości oleju,zalać wszystko śmietaną i gotować na małym ogniu 15min.Filety z sandacza pokroić na niewielkie kawałki,oprószyć solą i pieprzem,obficie skropić cytryną,oprószyć mąką.obsmażyć na rozgrzanym oleju po 1 min.z każdej strony.Przełożyć rybę do żaroodpornego naczynia,zalać pieczarkami w śmietanie,posypać posiekanym koperkiem,skropić sokiem cytrynowym i zapiekać ok.20min.w 180"C.



Komentarze do Sandacz w śmietanie (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69
offline

2009-12-15 09:17
Lubie bardzo ryby i ten przepis dodaje do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Krem pieczarkowy z tostem Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką Rolada Eli z żółtego sera
Przepiórcze jaja na pieczarkach Schab w mleczno- grzybowym sosie Borowiki w śmietanie z cebulą
Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Szybka potrawka wg Megg Kotlet w grzybowej panierce
Uszka z pieczarkami Moje paszteciki z pieczarkami Pierś z kurczaka w warzywach i pieczarkach
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane