paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

sandacz z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna rybka z orzeźwiającym jabłkiem

sandacz z jabłkami

Składniki:

sandacz z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

sandacz z jabłkami
Sandacza dokładnie myjemy i pozbawiamy wnętrzności. Następnie filetujemy ją. Każdy z filetów kroimy na kwadraty5x5 cm. Wszystkie kawałki ryby oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy ją w mące i smażymy na oleju. Jabłka obieramy ze skóry, pozbawiamy nasion i każde dzielimy na 8. Następnie dusimy je na maśle(ok 2 łyżeczki). Jabłka doprawiamy szczyptą cynamonu, majerankiem i cukrem. W takiej postaci dusimy na niewielkim ogniu ok 10 min. Gotowymi jabłkami przykrywamy rybę i podajemy.