kwiatula

kwiatula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

schab duszony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo smaczne ,kuche miesko polecam!

schab duszony

Składniki:

schab duszony

 

  • schab bez kosci, 1/2 kg
  • cebula, 1 mała
  • włoszczyzna suszona, 2 łyzki
  • przyprawy:bazylia,oregano, po pół łyzki
  • przyprawa do zeberek z miodem, 1 łyzka
  • przyprawa Warzywko, 1/2 łyzeczki
  • olej, 3-4 łyzki

Sposób przygotowania:

schab duszony
Schab umyc ,podzielic na plastry ok.4-5 ,mieso rozbijamy i obsypujemy przyprawami które wczesniej mieszamy razem,odstawiamy do lodówki na ok.1 godz.W naczyniu z pokrywą rozgrzewamy olej ,kładziemy schab i obsmazamy z obu stron ,podlewamy wodą tak aby całe miesko było przykryte,dodajemy suszoną włoszczyznę,dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok.2 godz.co jakis czas obracamy mieso i jesli jest mało płynu podlewamy wodą/gorącą/Jak juz mieso jest miekkie dodajemy drobno skrojoną cebulkę ,podduszamy jeszcze chwilkę ew.doprawiamy jeszcze warzywkiem ..Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówka.Smacznego!