Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Schab duszony z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie i smaczne jedzonko - schab duszony z grzybami leśnymi

Schab duszony z grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab duszony z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony z grzybami
Kotlet schabowy rozbiajmy tłuczkiem. Lekko obsmażamy na oliwie z dwóch stron. Grzyby obieramy, płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki. Razem z posiekaną cebulą dodajemy do obsmażonego schabu. Wrzucamy odrobinę masła i chwilę smażymy, co jakiś czas mieszając. Grzyby i mięso podlewamy odrobiną wody i dusimy do momentu aż woda odparuje. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło z pieczywem lub ziemniakami.
Schab duszony z grzybami
Kotlet schabowy rozbiajmy tłuczkiem. Lekko obsmażamy na oliwie z dwóch stron.
Schab duszony z grzybami
Grzyby obieramy, płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Schab duszony z grzybami
Razem z posiekaną cebulą dodajemy do obsmażonego schabu. Wrzucamy odrobinę masła i chwilę smażymy, co jakiś czas mieszając.