Strona główna Schab duszony z pieczarkami

Schab duszony z pieczarkami

Sarenka - Przepis na: Schab duszony z pieczarkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 571
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab duszony z pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Schab duszony z cebula i pieczarkami. Danie obiadowe, podane z kasza jeczmienna.


trudność: łatwe
czas:

Schab duszony z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • schab bez kosci w plastrach - 3 sztuki,
  • pieczarki - 5 sztuk,
  • cebula biala,
  • smietana 30% - 3 lyzki,
  • natka pietruszki - peczek,
  • oliwa do smazenia,
  • maka kukurydziana do zageszczenia,
  • sól, pieprz ziolowy, pieprz czarny mielony, papryka slodka w proszku, sos sojowy, vegeta.
  • kasza jeczmienna - 2 torebki.

Schab duszony z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyc i osuszyc. Przyprawic sola, pieprzem, papryka i sosem sojowym, pozostawic na okolo godzine. Cebule i natke umyc i osuszyc. Cebule, pieczarki i natke dowolnie pokroic. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic mieso, ktore podsmazyc z obu stron do lekkiego zrumienienia i zalac goraca woda. Doprawic vegeta i pieprzem, dusic pod przykryciem przez 20-25 minut, po czym dodac cebule i pieczarki, dusic kolejne 15-20 minut, na niewielkim ogniu. Zdjac z ognia, dodac smietane i make, dobrze wymieszac, dodac natke i zagotowac. Kasze ugotowac z dodatkiem soli i tluszczu, w/g przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu, kasze mozna delikatnie dosolic do smaku i dodac troche masla - wedle upodoban. Kasze podajemy ze schabowymi w sosie pieczarkowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab duszony z pieczarkami (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-12-03 09:54
Apetycznie u Ciebie Sarenko:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków
Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane