iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Schab duszony z pieczarkami i cebulą

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Taki a'la gulasz bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu :)))

Schab duszony z pieczarkami i cebulą

Składniki:

Schab duszony z pieczarkami i cebulą

  • ok.1kg schabu bez kości
  • 1/2kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • pieprz czarny mielony,pieprz ziołowy,chilli w proszku,1 kostka mięsna "winiary",mąka

Sposób przygotowania:

Schab duszony z pieczarkami i cebulą

Schab umyłam,osuszyłam i pokroiłam w paski,doprawiłam solą,pieprzami i chilli,odstawiłam do lodówki na godzinkę.Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry,cebulę w grubą kostkę i przesmażyłam w rondelku na odrobinie masła.W wysokiej patelni mocno rozgrzałam trochę masła i wrzuciłam mięso,mieszając smażyłam aż się mocno zrumieniło,dodałam pieczarki z cebulą i całość podlałam szklanką wody z rozpuszczoną kostką mięsną,dusiłam na małym ogniu pod przykryciem ok.45 min.Rozrobiłam 5 łyżeczek mąki w zimnej wodzie i zagęściłam sosik.SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca: