Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Schab faszerowany jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso idealne na niedzielny obiad dla całej rodziny

Schab faszerowany jajkiem

Składniki:

Schab faszerowany jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany jajkiem
Jajka należy ugotować na twardo, obrać z łupek i opłukać. Schab myjemy, następnie nacinamy go wzdłuż i rozklepujemy delikatnie mięso, solimy i pieprzymy do smaku i nacieramy, jajka układamy na schabie i zawijamy - całość posypujemy po wierzchu tak do smaku przyprawami i układamy w naczyniu do zapiekania, podlewamy bulionem, zapiekamy przez około 60 - 70 minut - na 10 min przed końcem pieczenia otwieramy naczynie i pozostawiamy odkryte pozwalając przypiec się schabikowi z zewnątrz.