natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Schab faszerowany kaszanką.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry i smaczny pomysł na obiad.

Schab faszerowany kaszanką.

Składniki:

Schab faszerowany kaszanką.

 

 

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany kaszanką.
1.Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie płaty. Nacieramy z obu stron przyprawami i wkładamy na pół godziny do lodówki.
2.Z kaszanki zdejmujemy osłonkę, kroimy w plastry. Na każdym kotlecie kładziemy po kilka plastrów kaszanki i zwijamy w roladki.
3.Mięso obtaczamy w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu, aż się zarumienią.