Strona główna Schab faszerowany morelami i żurawiną

Schab faszerowany morelami i żurawiną

Schab « poprzedni | następny »
renatka1 offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 274
zdjęcia: 1 z 5
Schab faszerowany morelami i żurawiną
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne mięsko, które można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło.


trudność: średne
czas:

Schab faszerowany morelami i żurawiną - SKŁADNIKI:

Schab faszerowany morelami i żurawiną - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć i zamarynować w marynacie ( oliwa połączona z solą, pieprzem, czosnkiem i przyprawą do pieczeni) na ok. 3 godziny. Trzymać w chłodnym miejscu. Następnie zrobić przez całądługość mięsa kieszeń i nafaszerować morelami i żurawiną (na przemian). W rondlu nagrzać oliwę obsmażyć schab, dolać wody i dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dusić pod przykryciem do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab faszerowany morelami i żurawiną (strona 1 z 1)  
Halny

Halny
offline

2012-02-13 11:21
Konkretny i prosty przepis na faszerowany schab. Przyznam się, że zgłodniałem. 5!
Skomentuj
Oceń:
0
renatka1

renatka1
offline

2012-02-13 18:48
Halny napisał(a):

Konkretny i prosty przepis na faszerowany schab. Przyznam się, że zgłodniałem. 5!

Naprawdę jest pyszny.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara Schab z kością duszony w marchewce
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane