renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Schab faszerowany morelami i żurawiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne mięsko, które można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło.

Schab faszerowany morelami i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab faszerowany morelami i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany morelami i żurawiną
Mięso umyć i zamarynować w marynacie ( oliwa połączona z solą, pieprzem, czosnkiem i przyprawą do pieczeni) na ok. 3 godziny. Trzymać w chłodnym miejscu. Następnie zrobić przez całądługość mięsa kieszeń i nafaszerować morelami i żurawiną (na przemian). W rondlu nagrzać oliwę obsmażyć schab, dolać wody i dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dusić pod przykryciem do miękkości.
Schab faszerowany morelami i żurawiną
Schab należy zamarynować w marynacie z oliwy, czosnku i przypraw.
Schab faszerowany morelami i żurawiną
W mięsie trzeba zrobić kieszeń i nałożyć tam suszone owoce.
Schab faszerowany morelami i żurawiną
Mięso dusić pod przykryciem z cebulą pokrojoną w kostkę
Schab faszerowany morelami i żurawiną
Apetyczne mięso dla amatorów połączeń słodkiego ze słonym.