anata

anata

Kuchcik
[Przepisów: 1]

schab faszerowany polędwiczką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie bardzo smaczne,soczyste pieknie pachnie a,po przekrojeniu przepieknie wygląda.

schab faszerowany polędwiczką

Składniki:

schab faszerowany polędwiczką

 

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • 1 polędwiczka wieprzowa długości schabu
  • sliwki suszone,rodzynki,czosnek,
  • sól,pieprz, miód,majeranek,
  • 1 paczkę ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

schab faszerowany polędwiczką
1. Poledwiczkę faszerujemy suszoną śliwką
(w środek wkładamy ząbek czosnku) na przemian z rodzynkami.Zawijamy w folie "wałkujemy" na stole aby poledwiczka była ładnie zaokrąglona i do zamrażalnika!
(warto przygotowac dzien wcześniej )

2. W schabie robimy nożem dziure i nabijamy zamrożona polędwiczkę(miękką nie dacie rady wcisnąć)

3.Schab solimy,pieprzymy,smarujemy roztopionym miodem,sypiemy obficie majerankiem i układamy liście laurowe jeden listek przy drugim.
4.Zawijamy dokładnie w folie aluminiową wkładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy 1 szklanka wody i na 2 h do piekarnika na 180*C