Schab gotowany

Diabelska kuchnia - Przepis na: Schab gotowany offline

Szef Kuchni
Przepisy: 13
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Schab gotowany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Najprostszy przepis na schab, jaki znam!


trudność: średne
czas:

Schab gotowany - SKŁADNIKI:

  • 60 dag schabu bez kości,
  • zimna woda,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 - 2 łyżki soli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego.

Schab gotowany - PRZYGOTOWANIE:

Umyte, oczyszczone mięso związać nitką, by podczas gotowania zachowało ładny kształt (tą czynność można pominąć). Następnie go garnka przełożyć mięso, dodać sól, pieprz ziołowy, majonez i pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować i gotować około 15 minut. Wyłączyć i pozostawić w wodzie na co najmniej 6 godzin (najlepiej na noc). Następnie ponownie zagotować i gotować przez około 10 minut. Zostawić w wodzie aż do całkowitego wystudzenia. Wyjąć, zdjąć nitkę i pokroić w plastry. Podawać z sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab gotowany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Roladki schabowe nadziewane Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara
Duszona karkówka Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj