zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2311]

Schab gotowany pięciominutowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszny schab gotowany dwa razy po pięć minut jest smaczny i co ważne mało pracy do jego przygotowania potrzeba.

Schab gotowany pięciominutowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab gotowany pięciominutowy

 

Sposób przygotowania:

Schab gotowany pięciominutowy
Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie przyprawy i zagotować. Zalewę gotować 5 minut i wystudzić. Do zimnej zalewy włożyć umyty schab i doprowadzić do wrzenia. Gotować pięć minut i zostawić schab w zalewie do wystudzenia, najlepiej na noc. Ponownie zalewę ze schabem doprowadzić do wrzenia i ponownie gotować pięć minut. Znowu zostawić do wystudzenia a potem wyjąć schab na talerz i zakryć folią spożywczą. Podawać na zimno do pieczywa.
Schab gotowany pięciominutowy
Etap 1ugotwac zalewę wystudzić i wlożyć schab
Schab gotowany pięciominutowy
Etap 2ugotwany schab wyjąć z zalewy i .....

Tagi:

beza schab bezy