2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Schab gotowany w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Domowa zdrowa wędlina gotowana z ziołami w zalewie majonezowej, jest łatwa do przygotowania i nie zajmuje dużo czasu poza oczekiwaniem, polecam na kanapkę, jest pyszny!

Schab gotowany w majonezie

Składniki:

Schab gotowany w majonezie

 

  • 1,5 kg schabu bez kości

Zalewa:

Sposób przygotowania:

Schab gotowany w majonezie

ETAP 1:

Schab gotowany w majonezie
z podanych składników przygotowujemy zalewę

Schab myjemy.
W szerokim garnku przygotowujemy zalewę:
Wlewamy zimną wodę dodajemy sól, cukier, musztardę, majonez, zioła, liście laurowe, pieprz, goździki, dodajemy czosnek obrany ze skórek, mieszamy wszytko ,

ETAP 2:

Schab gotowany w majonezie
Do zalewy wkładamy mięso zagotowujemy 5 minut

wkładamy mięso i zagotowujemy,

ETAP 3:

Schab gotowany w majonezie
Gotujemy mięso w zalewie dwa razy po 5 minut

całość gotujemy 5 minut pod przykryciem.Zdejmujemy z ognia zostawiamy w zalewie na 7 godzin.
Po tym czasie znów mięso z zalewą doprowadzamy do wrzenia, gotujemy równe 5 minut, zestawiamy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Serwujemy pokrojony na plasterki.


Tagi:

schab mięso