Strona główna Schab gotowany w mleku

Schab gotowany w mleku

szpileczka offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1136
zdjęcia: 1 z 5
Schab gotowany w mleku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Przepis ten znalazłam w gazetce z przepisami i postanowiłam spróbować - schab wyszedł bardzo smaczny.


trudność: łatwe
czas:

Schab gotowany w mleku - SKŁADNIKI:

Schab gotowany w mleku - PRZYGOTOWANIE:

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Schab myjemy i nacieramy tym czosnkiem, następnie solą, pieprzem i majerankiem, tak aby obłożyć cały kawałek mięsa. Skrapaimy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki. W oryginalnym przepisie było dłużej, a ja chłodziłam 7 godzin i było ok. Po tym czasie gotujemy mleko i do wrzącego wkłądamy przygotowane mięso. Dusimy ok godziny. Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab gotowany w mleku (strona 1 z 1)  
ajo

ajo
offline

2012-06-06 10:32
Wygląda pysznie :) Na pewno wypróbuję :)
Skomentuj
Oceń:
0
kukielka

kukielka
offline

2012-06-06 16:14
Szukalam przepisu na schab w mleku! Czytasz mi w myślach szpileczko:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Kotlety mielone nadziane kalafiorem Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami
Ananasowe żeberka na pikantnie Szaszłyki wieprzowe  Schab nadziewany morelą
"Kiszone" mielone Pieczona szynka z rozmarynem Paczuszki z szynką i suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane