szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1220]

Schab gotowany w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis ten znalazłam w gazetce z przepisami i postanowiłam spróbować - schab wyszedł bardzo smaczny.

Schab gotowany w mleku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab gotowany w mleku

Sposób przygotowania:

Schab gotowany w mleku

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Schab myjemy i nacieramy tym czosnkiem, następnie solą, pieprzem i majerankiem, tak aby obłożyć cały kawałek mięsa. Skrapaimy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki. W oryginalnym przepisie było dłużej, a ja chłodziłam 7 godzin i było ok. Po tym czasie gotujemy mleko i do wrzącego wkłądamy przygotowane mięso. Dusimy ok godziny. Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry.