Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Schab gotowany to rozpadające się mięsko, które idealnie komponuje się podane z sosikiem. U nas sos przygotowywany zawsze na wywarze ze schabu.

Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem

 

Sposób przygotowania:

Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem
Schab wkładamy na patelnie, oprószamy solą i pieprzem i zarumieniamy na oleju. Przekładamy schab do rondla, podlewamy bulionem, dodajemy bulionetkę, listek laurowy i ziele angielskie - gotujemy przez około 40 minut. Następnie wywar przecedzamy do rondla. W śmietanie rozrabiamy mąkę zalewamy wywar i zagotowujemy do zgęstnienia, wkładamy schab i gotujemy 2-3 minuty. Schab podajemy z sosem.
Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem
umyty schab wkładamy na patelnie przyprawiamy i zarumieniamy
Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem
przekładamy mięso do rondla i dodajemy bulion bulionetkę liść i ziele angielskie
Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem
w śmietanie rozrabiamy mieszając mąkę pszenną
Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem
przecedzamy wywar i zalewamy śmietaną - wkładamy mięso

Tagi:

zupa domowe schab