Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Schab na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Schab natrzeć kminkiem, solą i pieprzem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Schab na słodko

Składniki:

Schab na słodko

 

  • 1,5 kg schabu
  • 1/2 szkl bulionu
  • 1/2 szkl wiśniówki
  • kminek
  • majeranek
  • sól
  • mielony pieprz
  • oliwki
  • wisienki

Sposób przygotowania:

Schab na słodko
Schab natrzeć kminkiem, solą i pieprzem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Ułożyć na natłuszczonej blaszce, podlać bulionem. Piec ok 1,5 godz w temp 180 st. Na 10 min przed końcem pieczenia polać mięso wiśniówką. Gotową pieczeń pokroić w grube plastry, ułożyć na półmisku, udekorować oliwkami i wisienkami.

Tagi:

schab