Strona główna Schab na sposób surowy

Schab na sposób surowy

IwonaF - autor przepisu Schab na sposób surowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 184
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab na sposób surowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Świetny jako przystawka lub dodatek do chleba


trudność: łatwe
czas:

Schab na sposób surowy - SKŁADNIKI:

  • ½ kg schabu bez kości
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka soli
  • ¼ łyżki czarnego mielonego pieprzu
  • ¼ łyżki białego mielonego pieprzu
  • ¼ łyżeczki granulowanego czosnku

Schab na sposób surowy - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Cukier, sól, pieprze i czosnek zmieszaj ze sobą. Włóż schab do foliowej torebki, wsyp mieszankę, zawiąż torebkę i potrząsając nią spraw, aby przyprawy dokładnie oblepiły mięso. Włóż do lodówki na 4 doby. Co 12 godzin odwracaj torebkę o 180 stopni. Następnie wysusz schab w piekarniku nagrzanym do 60 stopni przez 45 minut,
Smacznego!



Komentarze do Schab na sposób surowy (strona 1 z 1)  
yola

yola
offline

2009-09-25 10:37
Podoba mi sie ten przepis.Wyprubuję na pewno.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Pasztet z szynki z warzywami Łopatka marynowana w chilli „Zając” z jajkiem
Klasyczne pulpety z kaszą manną Pasztet z suszonymi morelami Pieczeń na dziko
Szynka w marynacie jogurtowej Schab z morelą w marynacie miodowo-musztardowej Schab w marynacie imbirowej
Domowy karczek - idealna domowa wędlina Schab z gorczycą i kolendrą  Pieczeń z białej kiełbasy w cieście kruchym
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane