ZośkaB

ZośkaB

Kucharz
[Przepisów: 10]

Schab nadziewany.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny delikatny schabik.

Schab nadziewany.

Składniki:

Schab nadziewany.

 

  • schab bez kości 1,4kg
  • śliwki suszone 40 dag
  • wino czerwone wytrawne 400ml
  • majeranek 2 łyżki
  • czosnek 8 ząbków
  • masło
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany.
1. Umyte , oczyszczone mięso natrzeć solą, czosnkiem i majerankiem. 2. Śliwki namoczyć w winie. 3. W mięsie zrobić wzdłuż włókien szpikulcem otwór. 4. W otwór włożyć śliwki. 5. Roztopić masło. 6. Mięso ułożyć w brytfannie i polać roztopionym masłem. 7. Wstawić do gorącego piekarnika i piec do zrumienienia skórki w tem 250 stopni. Później obniżyć temperaturę do 180-200 stopni. 8. Podczas pieczenia polewać mięso czerwonym winem lub wodą.