Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Schab nadziewany cebulą z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Schab nadziewany oliwkami ma ciekawy smak i bardzo efektowny wygląd.

Schab nadziewany cebulą z oliwkami

Składniki:

Schab nadziewany cebulą z oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany cebulą z oliwkami
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone oliwki, zmiażdżony czosnek, mąkę, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż, napełnić farszem, związać nitką lub spiąć wykałaczkami. Mięso włożyć do brytfanny, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 190 stopni. Podawać z ziemniakami lub kluskami, sosem i surówką.

Tagi:

beza schab bezy