pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Schab nadziewany farszem z ...

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W schabie wycinamy dziurę wzdłuż i na wylot, dość dużą...

Schab nadziewany farszem z ...

Składniki:

Schab nadziewany farszem z ...

 

  • Ładny schab (bez przyrostów i błony),
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek,
  • majeranek.
  • sarepska lub rosyjska, średni słoik czarnych oliwek, średni słoik dużych kaparów, jajko, pieprz ziołowy.

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany farszem z ...
W schabie wycinamy dziurę wzdłuż i na wylot, dość dużą :-) mięsko nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Odstawiamy na około dobę. Przygotowujemy farsz, oliwki i kapary porządnie odcedzamy i mielimy na dużych oczkach, dodajemy jajko, musztardę i pieprz ziołowy. Następnie naszym farszem napychamy schab i zszywamy go z obydwu stron. Czas pieczenia: Wieprzowina 450-500g temp. 180°C ok. 35 minut.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=231#p231