kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Schab obiadowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy musisz szybko zrobić obiad ten przepis jest idealny.

Schab obiadowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab obiadowy

 

Sposób przygotowania:

Schab obiadowy
Schab kroimy w plastry o grubości ok. 1cm. Obsypujemy go przyprawami i jeśli nam się nie spieszy to odstawiamy go do lodówki na 1godz. ale nie jest to konieczne. Przekładamy go do rękawa do pieczenia lub woreczka, oblewamy odrobiną oliwy by nie był suchy i wstawiamy do piekarnika w temp. 180*C na ok. 45min. W tym czasie obieramy ziemniaki i gotujemy. Mięso wyjmujemy i podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem.
Schab obiadowy
Upieczony aromatyczny i kruchy schab obiadowy.
Schab obiadowy
Ugotowane ziemniaczki odparowane i ugniecione.
Schab obiadowy
Schab w dużej porcji dla mojego męża wsam raz.