tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Schab od Cygana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Prosty przepis na soczysty schab

Schab od Cygana

Składniki:

Schab od Cygana

 

  • 75 dkg schabu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 goździk
  • pół selera
  • oliwa
  • sól
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Schab od Cygana
Schab natrzeć ząbkiem czosnku, posolić i pędzelkiem posmarować obficie musztardą. Ułożyć w brytfannie, dodać ząbek czosnku, obraną cebulę z wciśniętym w nią goździkiem, pokrojona marchew i seler. Schab skropić oliwą. Brytfannę wstawić do do mocno ogrzanego piekarnika (200 stopni) na 15 minut. Potem podlać pół szklanki wody (lub rosołu) i pod przykryciem dusić jeszcze około godziny w umiarkowanej temperaturze. Schab wyłożyć na półmisek i polać sosem zlanym z brytfanny. Można podawać z ziemniakami,czy surówką.

Tagi:

schab