Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Schab ostry paprykowy na grila

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Schab z grila w marynacie paprykowej

Schab ostry paprykowy na grila Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab ostry paprykowy na grila

 

 

Sposób przygotowania:

Schab ostry paprykowy na grila
Olej wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą, pieprzem, papryka słodka i ostrą, czosnkiem i ziołami, np prowansalskimi. Marynatą natrzeć plastry schabu i dać na godzine w chłodne miejsce. Mięso grilować na grilu elektrcznym w 225 stopniach obracając je lub na zwykłym grilu. Podawać do obiadu lub z pieczywem.
Schab ostry paprykowy na grila
mieso grilowac w 225 stopniach z jednej i drugiej strony.
Schab ostry paprykowy na grila
zamarynowane mieso kłaśc na rozgrzanego grila.