SUPERPRZEPIS

Schab paprykowo - czosnkowy

  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12
Schab paprykowo - czosnkowy Więcej zdjęć (3)

Kolejna wersja schabu gotowanego. Schab jest soczysty i idealny na świąteczny stół nie tylko wielkanocny.

Składniki:

Schab paprykowo - czosnkowy

 

Sposób przygotowania:

Schab paprykowo - czosnkowy
Schab należy umyć a potem osuszyć. Wszystkie składniki zalewy umieścić w garnku i zagotować. Gotować zalewę około 5 minut a potem zostawić do wystudzenia. Do zimnej zalewy włożyć schab i zagotować. Gotować 5 minut pod przykryciem, potem wyłączyć ogień i zostawić schab w zalewie do wystudzenia. Gdy zalewa wystygnie znowu zagotować mięso z zalewą i gotować kolejne pięć minut. Zostawić do wystudzenia, wyjąć go na kratkę aby obciekł z nadmiaru zalewy i wstawić do lodówki. Podawać jako przekąskę lub zamiast wędlin do pieczywa.
Schab paprykowo - czosnkowy
ugotowac zalewę a potem wystudzić i włożyć schab
Schab paprykowo - czosnkowy
schab gotować pięć minut wystudzić i znowu gotować pięc minut