Schab parzony

LIDZIA offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 3
Schab parzony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Wyśmienity na świąteczny stół i nie tylko.


trudność: łatwe
czas:

Schab parzony - SKŁADNIKI:

Schab parzony - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawy zalać dwoma litrami zimnej wody. Włożyć mięso, zagotować. Parzyc ok. 8 minut (woda ma lekko mrugać). Zostawić. Następnego dnia powtórzyć parzenie. Wystudzić, wyjąc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab parzony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara Schab z kością duszony w marchewce
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane