Schab parzony

LIDZIA - Przepis na: Schab parzony offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Schab parzony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Wyśmienity na świąteczny stół i nie tylko.


trudność: łatwe
czas:

Schab parzony - SKŁADNIKI:

  • schab wieprzowy bez kości 1-2 kg
  • sól ½ szklanki
  • cukier 1 łyżka
  • ziele angielskie 10 ziaren
  • ziarna jałowca 5
  • liść laurowy 5
  • czosnek 4-5 ząbków
  • pieprz ½ łyżeczki

Schab parzony - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawy zalać dwoma litrami zimnej wody. Włożyć mięso, zagotować. Parzyc ok. 8 minut (woda ma lekko mrugać). Zostawić. Następnego dnia powtórzyć parzenie. Wystudzić, wyjąc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab parzony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Saltimbocca z cukinią w dwóch kolorach Rolada schabowa Schab duszony w warzywach
Schab w warzywach Schabowe roladki z kiełbasą Roladki z ogórkiem w sosie grzybowym
Bitki z wiśniami Bitki z papryką Schabowe roladki opatulone boczkiem
Kotlet schabowy Faszerowane roladki wieprzowe Smażony wieprzowy schab

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane