monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

SUPERPRZEPIS

Schab pieczony.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Soczysty i miękki schab pieczony z przyprawami, czosnkiem, cebulą i marchewką.

Schab pieczony. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab pieczony.

 

  • 2 kg schabu
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka vegety
  • ½ łyżeczki majeranku
  • ½ łyżeczki kminku
  • ½ papryki mielonej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała marchewka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab pieczony.
Schab należy natrzeć olejem i włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać przyprawami: vegetą, majerankiem, kminkiem, papryką mieloną. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i rozłożyć na schabie. Marchewkę zetrzeć na tarce (na dużych oczkach) i posypać mięso. Zamarynowany schab należy zostawić na 12 godzin w naczyniu żaroodpornym w lodówce. Mięso piec 1h 30min. w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia należy dwa razy wyciągnąć schab w naczyniu z piekarnika i polać wytworzonym sosem, aby mięso było soczyste.
Schab pieczony.
Schab należy zamarynować oraz zostawić na 12 godzin w lodówce w naczyniu żaroodpornym.
Schab pieczony.
W trakcie pieczenia należy dwa razy wyciągnąć schab w naczyniu z piekarnika i polać wytworzonym sosem.