ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Schab pieczony Ewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny i domowy schab, niestety, żeby go upiec trzeba trochę poczekać. Polecam, bo jest idealny nie tylko na obiad, ale i do kanapek.

Schab pieczony Ewy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab pieczony Ewy

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony Ewy
1,5 szklanki wody zagotować z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Ostudzić. ! litr wody posolić i połączyć z wywarem.

Schab umieścić w marynacie i nakłuć wykałaczką. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Potem wyjąć,natrzeć przyprawami i odstawić na 3 godziny. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać do połowy wodą.

Przykryć i piec 1-1,5 godziny w 180 stopniach.
Schab pieczony Ewy
Schab umieścić w naczyniu żaroodpornym i upiec

Tagi:

mięsa schab